дом Общество Старата черница във Велики Преслав – на финала на конкурса „Дърво с...

Старата черница във Велики Преслав – на финала на конкурса „Дърво с корен“

0
ДЯЛ

Старата черница във Велики Преслав е финалист в двете категории на националния конкурс „Дърво с корен“. Дървото, което е на около 450 години, се бори за победител в основния раздел за най-обичано българско дърво „Дърво с корен“. Черницата събира одобрение и за допълнителната категория „Вековните дървета говорят“.
Победителите ще бъдат определени с гласовете на публиката, а гласуването продължава до 20 януари 2021 година.
В категорията „Дърво с корен“, Старата черница се бори с конкуренцията на още 9 дървета от цялата страна. Черницата във Велики Преслав е събрала 112 гласа до момента.
Във втората категория „Вековните дървета говорят“, Старата черница води убедително с 52 гласа. В този раздел тя си оспорва първенството с вековен цер от Клисура с 38 гласа и питомен кестен в Казанлък с 25 гласа.
За Старата черница във Велики Преслав може да гласувате тук.
Вековното дърво се намира в центъра на старопрестолния град в градинката срещу Районния съд.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛюбопитни факти за часовниците
Следваща статия175-има са хоспитализирани с COVID-19 в МБАЛ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here