дом Наблюдател Средното училище „Йоан Екзарх Български“ посрещна своите ученици

Средното училище „Йоан Екзарх Български“ посрещна своите ученици

0
ДЯЛ

С много цветя и усмивки учители и ученици посрещнаха първия учебен ден в Средното училище „Йоан Екзарх Български“. Училището, известно и като Хуманитарна гимназия е едно от най-престижните училища в Шумен. Церемонията за откриването на новата учебна година започна с издигането на националния флаг. Знамето на училището бе посрещнато под звуците на „Тих бял Дунав“. . Гости на празника бяха депутатът от ГЕРБ д-р Румен Генов, преподаватели от Шуменския университет- проф.Добрин Добрев и проф. Наталия Витанова.
„15 септември е денят, в който се разделяме с лятото, но тази раздяла не тежка защото в двора на училището се събират най-красивите деца. Тук са и най-добрите учители, а според древните когато на едно място е доброто и красивото, тогава се постигат истински резултати“, това заяви в приветствието си директорът на училището Валентина Тодорова. Винаги знаем кои са истинските неща, така че от тях учениците да получат истински стойности, знанието е ценност, но за нас е много важно да възпитаме достойни граждани, продължи директорът. И напомни, че бавно и постепенно тук се залага на дигиталните технологии. И учителите също работят с тях. целта е, да бъдем модерни и в крак с новото време.
Тодорова благодари на родителите за доверието, което са гласували на училището.
Особено щастливи и въодушевени днес бяха първокласниците, които прекрачиха училищния праг. Те бяха облечени с униформи в класическия черен цвят. „Идеята всички деца да бъдат еднакво облечени е на ръководството на училището. Но униформите закупихме ние, родителите с наши средства“, призна майка на първокласничка.
„Желая на всички здрава и успешна учебна година. Вярвам във възможностите на учениците. Да дерзаят!“, каза пред 24shumen.com депутатът от ГЕРБ д-р Румен Генов. Като народен представител той обеща да помага на училищното ръководство.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСгащиха пияни зад волана, единият катастрофирал
Следваща статияД-р Александър Горчев, кмет на Велики Преслав: Имаме педагози, с които се гордеем

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here