дом Прогноза за времето Средната месечна температура през януари ще бъде около и над нормата

Средната месечна температура през януари ще бъде около и над нормата

0
ДЯЛ

Средната месечна температура през януари ще бъде около и над нормата, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. В Северна България и по високите полета тя е между минус 3 и 0 градуса, по Черноморието, в Горнотракийската низина и по долината на р. Струма – от 0 до 3 градуса, в планинските райони – между минус 8 и минус 3 градуса. Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която е между 30 и 60 литра на квадратен метър, в планините и в най-южните райони – между 60 и 110 литра на квадратен метър.
Най-високите температури ще достигат 10-15 градуса. Най-ниските температури ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса, по Черноморието – около минус 5 градуса.
През първото десетдневие температурите ще бъдат по-високи от обичайните, но през втората половина ще започне понижение. В началото на месеца от юг ще нахлуват топли въздушни маси. Облачността ще е разкъсана, на места до слънчево. Към 4-5 януари на много места ще завали дъжд, а в планините над 1700 метра – сняг, а температурите ще се понижават. През последните дни от периода ще преобладава облачно време, ще има валежи от дъжд, които в Северна и Западна България ще преминават в сняг.
Застудяването ще продължи и през първите дни на второто десетдневие. В по-голямата част от страната ще вали сняг, ще се образува снежна покривка. През последните дни от периода температурите ще се повишават. По-голяма вероятност за валежи ще има около 18 януари.
През третото десетдневие на януари температурите ще бъдат близки до обичайните. Около 22, 25 и 30 януари ще има вероятност за валежи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВремето на 3 януари: Мъгла, облаци, слаб дъжд
Следваща статияИкономическата 2020 година : Най-важните събития и числа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here