дом Криминале Спипаха иманяри по време на „акция“, иззеха от домовете им старинни предмети...

Спипаха иманяри по време на „акция“, иззеха от домовете им старинни предмети и монети

0
ДЯЛ
24shumen.com

Бързо производство за търсене на археологически обекти без разрешително е започнато в РУ – Каолиново след получен сигнал.
Около 15.00 часа на 12 октомври било съобщено, че в землището на село Ружица са забелязани мъже с метал детектори. На място веднага бил насочен полицейски екип. Установени били четирима мъже от Нови пазар- на 58г., 59г., 60г. и 62г. Били изкопали овална дупка с диаметър около 40 см. с дълбочина около 25 см. На място от четиримата били иззети били пет устройства с вид на метал детектор и четири лопати. В условия на неотложност били извършени претърсвания в домовете им. В жилищата на Д.Д./ 58г./ и Р.Р./62г./ били намерени 12 обекта с вид на старинни предмети, метален кръгъл предмет с изобразена на него конска глава, 12 монети с вид на старинни и други два предмета с неправилна форма. Иззети са, експертиза ще установи дали са културно-исторически ценности.
Работата по образуваното производство продължава.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Хонда“ и „БМВ“ се блъснаха, 36-годишна жена е в болница с комоцио
Следваща статияДвама потрошиха носа на 20-годишен, озоваха се в ареста

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here