дом Наблюдател Спешните ремонти на улици в Шумен текат с пълна пара

Спешните ремонти на улици в Шумен текат с пълна пара

0
ДЯЛ

Продължават ремонтите на улиците в шуменско. Само седмица след започването на ремонтните дейности е факт първата изкърпена улица – „Индустриална“, а стойността кърпежите възлиза на 124 000 лева. В момента приключва изкърпването и на улиците „Харалан Ангелов“, „ Жечко Попов“ и “ Московска“. След тях на ред са улиците „Чавдар Войвода“, „Димчо Дебелянов“,“ Хан Аспарух“,“ Войвода“ и други. Това стана ясно днес на брифинг в Общината.


„При всяко едно преасфалтиране се правят изследвания за полагането на асфалта и якостните характеристики“, обясни зам.-кметът по строителството Боян Тодоров.
Според него се работи бързо и организирано. Почти приключва асфалтирането и по селата. Там също ще бъде направен отчет на разходите и най-вероятно средствата които останат ще бъдат прибавени за други ремонтни дейности. Предвижда се и ремонтиране на булевардите „Симеон Велики“, „Ришки проход“ и „Мадара“.“.
За участъка между двете кръгови движение в квартал „Тракия“ ще бъде обявена обществена поръчка за цялостно преасфалтиране до ЖП моста. Там ще се положи маркировка от по-висок клас. Тя ще бъде финансирана от магазин „Практикер“.
От Общината обмислят да пуснат и обществена поръчка за две кръгови кръстовища край новата спортна зала на ул. „Марица“
За ремонта на 40 улици в града от Общината са заделили 720 000 лева, а дейността е възложена на „Автомагистрали – Черно море“ АД.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС любов към околната среда: Шумен се включва в „Да изчистим България за един ден”
Следваща статияАрхиерейският наместник на Шумен не е уведомен за иконите със стичащо се миро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here