дом Общество Специалисти от СИДП участваха в конгрес по Горска педагогика в Латвия

Специалисти от СИДП участваха в конгрес по Горска педагогика в Латвия

0
ДЯЛ

Специалисти от Североизточното държавно предприятие (СИДП) участваха в XIV конгрес по Горска педагогика, който се проведе от 1 до 4 юли в столицата на Латвия Рига. Това съобщиха от предприятието.
Във форума участваха 167 горски педагози от 18 страни.
Ръководители на българската група бяха проф. Иван Палигоров, председател на Съюза на лесовъдите в България и д-р Анна Петракиева. През четирите дни педагозите и много латвийски учители, които водят дисциплината в клас, имаха възможност да видят презентации за новости прилагани в различни страни, както и да участват в уъркшопи, за да научат различни от познатите игри и занимания. Занятията се проведоха в Техническия университет в Рига и в Националния парк „Тервете“. Участниците в конгреса имаха възможност да разгледат и университетската ботаническа градина в Рига.
В края на форума белгийският екип покани всички участници да се включат в XV конгрес по Горска педагогика, който ще се проведе от 11 до 15 май на следващата година. Белгийските педагози презентираха центровете за работа с деца, които са изградени в страната им, както и построената през тази година модерна база за наблюдения на птици. Преди форума в Белгия обаче, предстои в страната ни да се проведе Първи конгрес по Горска педагогика. На него ще бъде презентирана работата на водещи екипи в България, както и новостите за тази година. Ще бъдат разписани и задачите и целите на горските педагози до следващият конгрес.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия54 лица с увреждания от Нови пазар са включени в Програмата за патронажна грижа
Следваща статияВременна организация на движението по бул. „Ришки проход“ през следващите 2 дни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here