дом Здраве Специалистите съветват: Време е за ваксини

Специалистите съветват: Време е за ваксини

0
ДЯЛ

Грипът все още не е напомнил с цялата сила за себе си, но както вече 24shumen.com писа, чакалните пред лекарските кабинети са препълнени с болни. Хората масово се оплакват от висока температура, кашлица, втрисане, болки по цялото тяло, главоболие.

Лекари-специалисти припомнят, че месеците септември, октомври и ноември са най-подходящите за противогрипна ваксинация, за да може организмът да има достатъчно време да изгради имунитет.
Противогрипните ваксини предпазват от заболяване голям процент от хората, които са си я поставили, или значително намалява тежестта му.
Те намаляват риска от разпространение на грипа сред членовете на семейството, затворените колективи-детски градини, училища, домове, работнически колективи. Ефективността на противогрипните ваксини е безспорно доказана.
Ваксините предотвратяват разболяване и хоспитализация, както и защитават живота на хората от рисковите групи – хронично болни, възрастни хора над 60 год. и деца.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДържавният архив в Шумен празнува с Ден на отворените врати
Следваща статияСпокойно денонощие: Две леки ПТП-та, 53 глоби, 39 акта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here