дом Общество Солидни глоби за собствениците на кучета във Велики Преслав

Солидни глоби за собствениците на кучета във Велики Преслав

0
ДЯЛ

Солидно ще бъдат глобявани собственици на кучета от Велики Преслав, ако не изхвърлят изпражненията им и ги оставят на улицата. Вместо 50 лева те вече ще плащат по 100 лева – това предвижда проект за нова наредба, която ще бъде разгледана и гласувана на предстоящата сесия на Общинския съвет.
От докладната не става ясно обаче, кой ще почиства след безстопанствените кучета, които са напаст в старата столица. По този въпрос се очакват разгорещени дебати, споделиха общински съветници пред 24shumen.com.
Изготвяне на нов вариант на наредба се наложи заради протест от прокуратурата на някои текстове в предишната наредба. Мотивите – текстовете не са изяснени и някои от тях са противоречиви. Вносителят аргументира измененията с превеждане в унисон с българското законодателство.
Нов момент е регистрацията на придобито животно да става в тримесечен срок. Отменя се старото положение – подава се декларация до 7 дни.
Промяната предвижда продажбата на животно на лице до 18 години да става само с декларирано съгласие от родител или настойник, а не както преди с нотариално заверена декларация.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия13 нови дръвчета по улица “Васил Друмев”
Следваща статия“Полицаят” – демон за възрастните: Аз съм отличен затворник!