дом Общество Собствениците на разрушени къщи в Хитрино ще получат най-високия размер на обезщетение

Собствениците на разрушени къщи в Хитрино ще получат най-високия размер на обезщетение

0
ДЯЛ

Всички собственици на разрушени къщи в Хитрино ще получат най-високия размер на обезщетение. Това стана ясно на заседание на Националния съвет за управление на финансовите средства от кампанията за пострадалите.
Омбудсманът Мая Манолова, която е и съпредседател на съвета заяви, че жители на Хитрино са изпратили жалби до нея заради субективизъм при оценката на щетите.
Общественият защитник настоя и за преразглеждане на критериите.
„Към мен се обърнаха жители на Хитрино с възражения, че е проявен субективизъм при определянето на групите, с които трябва да бъдат обезщетени пострадали домакинства“, поясни Манолова.
Тя обясни още, че за едни е определена първа група – тези от унищожените домове, а за останалите са втора и трета група.
„При първоначалния оглед се предположило, че тези къщи могат да бъда възстановени. След като се оказало, че къщите е невъзможно да бъдат укрепени и ремонтирани, те са бутнати до основи и в момента им се изграждат нови къщи“, обясни омбудсманът.
Мая Манолова заяви, че нормалната процедура е всички да бъдат прехвърлени в първа група и да бъдат обезщетени по един и същи начин.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВижте как да опазите себе и и жилищата си от апаши по време на празниците
Следваща статияПротестиращи влязоха в сесийна зала, ще настояват за по-ниска цена на водата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here