дом Общество „Смяна на кръвта“: Разселват благородни елени край Върбица

„Смяна на кръвта“: Разселват благородни елени край Върбица

0
ДЯЛ

Животни от вида благороден елен бяха разселени в началото на февруари в ДГС-Върбица. Седемте зрели женски кошути, които се очаква да родят през май, са доставени от ДЛС-Паламара. През следващите дни ще бъде разселена още една група животни. Седемте кошути са подбрани от ловните експерти на стопанство Паламара. Животните са в много добро състояние.
„С разселването ще се подобри популацията на благороден елен в ДГС-Върбица като трофейни заложби. В ловните среди това се нарича смяна на кръвта. В близките 2-3 години няма да се види ефекта от направеното сега, но след 9-10 години ще има елитни животни на територия на стопанството“, смята инж. Исмаил Курдов, лесничей по лова във Върбица.
Според данните от последната таксация на територията на ДГС-Върбица има 150 животни от вида благороден елен. Сред тях има много добри екземпляри, но новите кошути ще подобрят генофонда, ще внесат свежа кръв в популацията и ще помогнат в стопанството да бъдат отглеждани трофейни екземпляри. За последно разселване на благороден елен в стопанството е правено преди 40 години.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГюсюм Хаджъ, кмет на Кочово: Надявам се да оправдая доверието на избирателите
Следваща статияМладежката организация на ВМРО раздаде 2 500 картички и мартеници (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here