дом Общество Смяна на времето: Вижте кога връщаме стрелките с час назад

Смяна на времето: Вижте кога връщаме стрелките с час назад

4
ДЯЛ

Тази година преминаването към зимното часово време ще стане на 28 срещу 29 октомври. В 4.00 ч. сутринта ще преместим часовниците си с час назад. Тогава 4 часа ще стане 3 часа и ще спим с 1 час повече. Зимното време в Европа ще продължи до последния уикенд през март 2018 година. Тогава отново ще се премине към лятно часово време, за да се използва максимално слънчевата светлина.
В България смяната на времето започна през далечната 1979 г., а в Европа – през 1916 година.
В Еврокомисията е започнало изследване дали смяната на лятното и зимно часово време има вредни ефекти върху хората и икономиката. Изследването ще приключи през настоящата 2017 година.
Някои изследвания откриват връзка между смяната на часовото време и пътните инциденти. Продължило няколко години проучване на канадска застрахователна компания показа, че след преместването на стрелките с час назад катастрофите се увеличават с 16% в сравнение с последните две седмици от лятното часово време.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНад 100 участници ще се включат в Национална конференция с международно участие „Природни науки 2017”
Следваща статияСт.комисар Ялчън Расим с публична лекция за действията на полицията след взрива в Хитрино

4 КОМЕНТАРИ

  1. Разбира се, че разликата от един час напред или назад в човешкия ежедневник, винаги ще оказва влияние върху адекватното вземане на решения, в каквито и да било ситуации, не само зад волана!
    И тъй като Канадската застрахователна компания се е хванала да докаже тази теза, чрез статистика за пътнотранспортните произшествия(защото там най-лесно се забелязват резултатите от недоспиването и преумората в проценти), аз искам да добавя, че хората са способни да извършват толкова много противозаконни действия, в името на собственият им икономически прогрес(или така наречената алчност), че още от преди да се въведат тахометрите, като ограничителна мярка на часовете прекарани, зад волана на дадено моторно-превозно средство, в рамките на едно денонощие, хората са прехвърляли тези граници, и са сформирали убедителен процент от птп-та, в следствие на преумората зад волана и недоспиването!
    Така че, сами си направете сметката, до каква степен се експлоатираме сами, и какъв е смисълът да търсим отговорът, за „ползата“ от смяната на лятно и зимно часово време, в каквато и да било статистика!
    По-добре си задайте въпроса, вие за какво сте тук, какво искате, и към какво се стремите, в следствие на достиженията в техническият прогрес, отразили се в просъществуването на съвременният човек!
    Експлоатацията на човешкият труд, в съгласие с човешката алчност, са достигнали завидни върхове в тенденцията за намаляването на възрастовата граница при смъртност, сред човешкото поколение в наши дни.
    Човешкото същество, появило се като висшият хищник в познатата ни природа, до-спомогнат в развитието си чрез своят разсъдък и натрупани познания, е достигнал форма на себе-уважение граничеща с канибализъм, и още по-неуважителна форма, към живото-поддържащата го околна среда! Което само по себе си поражда простичкият и елементарен въпрос, защо като гости тук следваме примера на иначе откритите от нас паразитни форми на живот на тази планета, и това ли е върховата форма на нашето интелектуално развитие, изискващо елементарни познания за оцеляване и самосъхранение?!
    Защо разрушаваме нещо което наричаме свой дом, а същевременно без нашето присъствие то би циркулирало в своят кръговрат без почти никакви загуби, и каква изобщо е целта на нашето паразитно гостуване на тази чудно красива планета?!

  2. Няма никакво значение за човека това въртене това са глупости един час не може да се отрази изобщо на човешкото спане. Това е ужасна конспирация и не знам защо изобщо се обсъжда забрана на въртенето на времето, ако това стане ще пострада най-много България, защото тя е в средните дължини и въртенето на времето е най-добре за страните в средните дължини. Ако не се върти времето през лятото ще си лягаме в 8 часа и това е така, както са го правили нашите баби и дядовци. Само че нашите баби и дядовци през лятото са ставали с Петлите т.е. през лятото в 4 часа но са си лягали в 8, кой си ляга в 8 сега питам аз. Аз не познавам такъв човек????? Сега хората си лягат след сериала към 12 часа със въртенето на времето това означава 11 часа. Аз не виждам без въртене как може да стане това. Нашите дядовци са ставали в 4 и след 1 час в 6 са били на полето и в 2 часа по пладне вече имат 8 часа и се връщат да си почиват в голямата жега. Така че не знам това е една лудост и ще си изпатим много ако забранят въртенето на времето

  3. Иво, в голяма грешка си. Всяко същество което се нужда е от сън ще се влияе от това действие. Проблема идва, че ние животните с интелект използваме аларма.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here