дом Общество Сменят водопроводи в две села в община Смядово

Сменят водопроводи в две села в община Смядово

0
ДЯЛ

Община Смядово изпълнява мащабен проект за рехабилитация на водопроводната мрежа в две от най-големите села на стойност 6 милиона лева. Финансирането е по Оперативна програма „Развитие на селските райони“.
„Сменяме напълно водопроводната система в селата Янково и Риш. Решихме да работим тук, защото това са селата с най-голяма загуба и най-замърсена вода. След реновирането на 25 километровата мрежа от стари азбестови тръби ще се намалят загубите и ще нормализира водоподаването за наши над 2 000 наши съграждани“, заяви пред 24shumen.com кметът на Смядово Иванка Петрова.
Тя описа ситуацията с водоснабдяването в цялата община като критична.
„В много населени места няма вода. Много са авариите, големи са водозагубите и затова заложихме на този важен проект в двете села“, отбеляза ръководителят на общината.
Петрова смята, че с приключването на проекта мъчителният проблем с водата да остане в историята.
Кметът съобщи, че общинското ръководство планира и смяната на водопроводи в други села. Вече е изготвен проектът за общинския център. Кандидатстването по ПУДОС било възможно обаче, ако има изградена пречиствателна станция. Вече била обявена обществената поръчка.
Според нея в старите водопроводи е причината за големите течове и големия разход на вода.
„В тази суша не можем да си позволим такива разхищения“, категорична е Петрова.
Тя не е от кметовете, които се оплакват от ВиК. „Напротив, ние работим много добре с оператора. Възнамерявам да се срещна с новия управител и да уточним подробности в общата ни работа“, сподели общинският кмет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Фолклорно веселие“ в Студентския парк
Следваща статияЯсно е третото класиране за прием в първи клас в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here