дом Политика Служебното правителство положи клетва

Служебното правителство положи клетва

0
ДЯЛ

Президентът Румен Радев представи днес назначения от него служебен кабинет. Това е второто служебно правителство в мандата на държавния глава и шесто в най-новата история на страната след 1989 година.
Членовете на служебния кабинет положиха клетва.
„Служебното правителство ще управлява България, което надявам се да излъчи следващото 46-то НС след насрочените от мен избори на 11 юли“, заяви държавният глава.
„45-ят парламент имаше кратък живот, но той не беше напразен, ще остане като един драматичен жалон в излизането на нашето общество от корупцията, чуха се дълго премълчавани мнения, възроди се духът на свободното слово, пропука се омертата, на която се крепеше компрометираният управленски модел“, каза президентът Радев и добави, че целта на новия служебен кабинет е да направи първата крачка към укрепването на държавността и да даде увереност на българите, че страната може да се управлява честно и прозрачно.
„В тази обстановка пред този кабинет стоят важни задачи – да гарантира нормалното функциониране на държавата, да проведе честни избори, обявявайки война на купения вот, да разкрие истината за предишното управление, доколкото е възможно в рамките на два месеца. Изминалото правителство изцеди хазната. Уважаеми министри, ще трябва да докажете, че грижата за хората е най-важна“, обърна се президентът към членовете на новия служебен кабинет.
Румен Радев поздрави министрите за куража. В тази ситуация управлението на страната изисква лидерство и отдаденост, каза още държавният глава.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНадрусана и без книжка девойка подкара кола, осъмна в ареста
Следваща статияПолицаи ще следят за реда при изпращане на абитуриентите в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here