дом Общество След 4 години: Трима осъдени за смъртта на шуменския скиор на Мечи...

След 4 години: Трима осъдени за смъртта на шуменския скиор на Мечи чал!

0
ДЯЛ

Трима бяха осъдени за смъртта на скиор на Мечи чал, повече от четири години след инцидента на пистата. Изпълнителният директор на „Чепеларе спорт“, прокурист и оператор на система за сняг бяха признати за виновни от Окръжния съд в Смолян за „немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност“.
Припомняме, че инцидентът стана на 14 февруари 2015 година. 28-годишният скиор Данаил Кънчев от Шумен загина при сблъсък в шахта за изкуствен сняг. Малко след инцидента бе обявено, че съоръжението не е било обезопасено. От ДНСК пък заявиха, че системата за изкуствен сняг на пистата „Мечи чал-1″ в Чепеларе е изградена без строителни книжа. Бе издадено и предписание за нейното премахване. След инцидента Комисията за защита на потребителите спря експлоатацията на пистата. До решението се стигна след извършени проверки съвместно с Министерство на туризма.
Данаил Кънчев загива след удар в бетонен фундамент на 100 метра преди долна лифт-станция.
42-годишният изпълнителният директор на стопанистващото по онова време пистата дружество получи 3 години „лишаване от свобода“. Изтърпяването на наказанието бе отложено за срок от пет години.
Същата присъда получи и 45-годишният прокурист в дружеството.
37-годишен оператор на система за технически сняг пък бе наказан с условна присъда от една година.
Решението на съда може да бъде обжалвано.
Смъртта на скиора от Шумен бе трети трагичен инцидент на „Мечи чал“. През март 2011 г. 36-годишен мъж от Пловдив загина след като излетя от пистата. Пловдивчанинът Ангел Гечев бил с приятелката си на почивка. Очевидци са го видели да кара ски с много висока скорост. В района на междинна станция излетял от пистата и се ударил в дървета. Въпреки положените усилия за спасяване на живота му, малко по-късно той умира от получените наранявания. Първият трагичен случай там пък е от 2010 г. Отново през месец март 40-годишният софиянец Борис Лисев излита от пистата на десен завой и издъхва на място от получената тежка черепно-мозъчна травма.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВсе по-бедни: 11 440 поискаха помощ за отопление в Шуменско, отказите са 1 642
Следваща статияСпипаха шуменец, закачил се незаконно към ел. мрежата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here