дом Общество След резила 0:6 и расистките обиди, Бойко Борисов поиска оставката на Борислав...

След резила 0:6 и расистките обиди, Бойко Борисов поиска оставката на Борислав Михайлов

0
ДЯЛ

Президентът на БФС Борислав Михайлов да си подаде оставката. За това призова премиерът на България Бойко Борисов.
Правителството преустановява всякакви отношения с Българската федерация по футбол. Припомняме, че Михайлов оглави за пореден път футболната федерация с прийоми от времето на Тодор Живков – делегати под строй, декларация от регионите, а за подкрепата от Кърджали дори обеща пари за резервно игрище, но това така и не стана.
Премиерът поиска оставката на Михайлов след снощното историческо падение – 0:6 от Англия (предишната срамна загуба е от Русия през 1957-ма с 0:4). За отбелязване е, че българската Първа лига е от най-слабите първенства в Европа.
Расистките обиди към английските футболисти по време на мача с България снощи в София, спечелен от „трите лъва“ с 6:0, са основна тема в изданията на водещите британски медии, а и в цяла Европа. Крайно неприятното е, че бяхме заклеймени като расисти след случилото се, за което ще се говори още дълго. А и със сигурност ще последва сериозно наказание за БФС и националния ни отбор.
Британската преса реагира с унищожителни коментари на расистките скандирания по трибуните по време на мача.
„Отвратително!“, „Неудачници!“, „Срам за София”, „Изхвърлете ги!”, „Жалки и окаяни!”. Това са само част от заглавията в изданията на Острова. Британците категорично осъждат проявите на расизъм.
„Би Би Си“ отбелязва, че срещата на „Васил Левски“ е била спирана два пъти заради расистки прояви, включително нацистки поздрав и обидни скандирания. Британската медия цитира думите на председателя на футболната асоциация Грег Кларк, който заяви, че случилото се видимо е разстроило състезателите на „трите лъва“. Той се надява УЕФА да извърши пълно и цялостно разследване на инцидента.
Позицията на Бойко Борисов, изразена във Фейсбук:
„Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияД-р Айлин Шеф с безплатни прегледи в Шумен
Следваща статия”Родни звуци” с концерт в Европейската столица на културата – Пловдив

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here