дом Общество След отвод на магистрати: Шуменският съд остави зад решетки мъж, блъснал пиян...

След отвод на магистрати: Шуменският съд остави зад решетки мъж, блъснал пиян две деца на пътя

0
ДЯЛ

Състав на Шуменския районен съд уважи искането на Районната прокуратура в Търговище и определи най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, на служителя от съдебната охрана 49-годишния Валентин В. Искането на прокуратурата се разглежда в Шумен след отвод на съдиите от Районния съд в Търговище.
Според обвинението при деянието на съдебния охранител са налице две квалифициращи обстоятелства. То е извършено в пияно състояние и след него деецът е избягал. Искането за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ наблюдаващият делото прокурор мотивирал освен с обоснованото предположение за авторството на деянието, и с реалната опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, ако е на свобода, а именно да подбуди към лъжесвидетелстване. Реалната опасност той да се укрие следва от факта на бягството му от местопроизшествието.
Досъдебното производство срещу Валентин П. е било образувано от Районната прокуратура в Търговище, след като служителят от съдебната охрана причини три средни телесни повреди на повече от едно лице при управление на автомобил под въздействието на алкохол. Инцидентът станал в петък, 2 ноември, около 14, 15 часа. На двойно непрекъсната линия на пътното платно обвиняемият решил да направи обратен завой с личния си автомобил. След като не успял, дал на задна предавка. Пътуващият мотоциклет с момче на 16,5 год. и момиче на 18 години се удря в него. След удара мотоциклетът се отклонява и настъпва челен удар в насрещно движещ се автомобил. След пътното произшествие обвиняемият избягал.
Тестван с дрегер, показанията на Валентин П. показали наличие на алкохол в кръвта 0,71 промила. Взета му е и кръвна проба.
Пострадалото момиче е с 3 средни телесни повреди – счупена ръка и крак и контузия на белия дроб. Извършена е била операция. Пострадало е и 16-годишното момче, което е правоспособно да управлява мотоциклет.
Действията по разследването са възложени на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Търговище.
Определението на Шуменския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДнес полицията отбелязва професионалния си празник
Следваща статияЗа три месеца: 28 нови сгради получиха разрешително за строеж

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here