дом Общество След инцидента: Момичетата от ФК ”Олимпия” за ужаса и за бързата реакция...

След инцидента: Момичетата от ФК ”Олимпия” за ужаса и за бързата реакция на шофьора

0
ДЯЛ

След инцидента край Велико Търново при който 19-годишен водач предизвика обръщането на автобуса на ФК ”Олимпия”, момичетата разказаха от първо лице за ужаса, който са изпитали. Въпреки тежкия инцидент, спортистките изказаха своите огромни благодарности към шофьора, който е спасил живота им.


Ето какво се казва в изявлението им:
Вчера около 20.00 часа на връщане от футболен мач в София от 16-ти кръг на Държавното Първенство по футбол за жени, женският отбор на ФК „Олимпия Шумен“ около разклона за Лясковец претърпя сериозен пътен инцидент. Футболистките и треньорите ни оцеляха благодарение на изключително адекватната реакция на нашия шофьор Ерджан Алиев, който предотврати голяма трагедия. Използваме случая да му благодарим от все сърце за това, че спаси 13 човешки живота.
Апелираме, молим – хора като седнете зад волана мислете и пазете себе си и другите на пътя, защото всеки го очакват да се върне жив и здрав у дома.
Конкретно за инцидента снощи – автобусът ни беше засечен от лек автомобил Мазда с великотърновска регистрация с 19 годишен водач, който предприе изпреварване на колона автомобили с изключително висока скорост (над 150 км/час). За да избегне челният удар, нашият шофьор избяга в банкета на пътя, като освободи нашето платно за движение. За съжаление бяхме ударени странично и буса се обърна извън пътя. Спирачният път на Маздата беше над 120 метра.
Най – хубавото от всичко е, че при тази ситуация нашите футболистки и треньори се разминаха сравнително леко, благодарение най- вече на реакцията на нашия шофьор. Не пожелаваме на никого да преживее ужасът който изживяхме докато извадим децата от буса.
Искаме да изразим нашата благодарност за бързата реакция на МВР и РПУ Горна Оряховица, на медиците на Бърза Помощ и Спещна Медицинска Помош в болницата в Горна Оряховица. Няколко патрулки и линейки пристигнаха на мястото на катастрофата в рамките на 5 минути след нея и съдействаха на нашите ранени футболистки да ги транспортират до Горна Оряховица.
Благодарим на нашия треньор Димитър Димитров, който самоотвержено и хладнокръвно помогна за спасяването и изваждането на нашите момичета.
Също така благодарим на десетките шофьори на преминаващите автомобили и камиони, които веднага спряха и помогнаха да извадим нашите момичета от автобуса.
Благодарим също на Бончо Генчев – председател на зоналния съвет на БФС – Велико Търново и на Александър Шатровски – секретар на Аматьорската Футболна Лига при БФС за съдействието.
И за край на този наш пост искаме отново да изкажем благодарност на нашия шофьор Ерджан Алиев, за това че с професионалната си реакция предотврати много голяма трагедия.
БЛАГОДАРИМ ВИ!

Текстът е публикуван без редакторска намеса.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТекущи промени в бюджета ще разгледа Общинският съвет на предстоящата сесия
Следваща статияОтличие „Служебна благодарност“ получи шуменският прокурор Яна Николова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here