дом Култура След две гласувания: Връчват Националната награда за лирика „Иван Пейчев“ на поета...

След две гласувания: Връчват Националната награда за лирика „Иван Пейчев“ на поета Петър Чухов

0
ДЯЛ

Националната награда на името на Иван Пейчев ще бъде връчена на 27 март в Шумен. Поетът Петър Чухов спечели приза и при повторното гласуване на журито през месец февруари тази година. Неговата стихосбирка „АДdicted“ бе отличена от общо 103 изпратени книги от 82-ма автори, участвали в последното издание на конкурса.
Церемонията по връчването на наградата ще започне в 17.15 часа с поднасяне на цветя пред паметника на Иван Пейчев. По-късно, от 17.30 часа събитието ще продължи в Изложбената зала на втория етаж на ХГ „Елена Карамихайлова“ в Шумен.
Носителят на отличието Петър Чухов ще получи грамота и плакет – статуетка „Ангелско перо“, изработена от Валерий Желязков. Паричното изражение на наградата е левовата равностойност на 1 500 евро.
След награждаването поетът Петър Чухов ще представи свои творби пред шуменската публика.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКампанията „Купи и сподели“ стартира и в Шумен, дарете празник на баба и дядо
Следваща статия„Водата-извор на живот“: Конкурсът на ВиК събра 600 рисунки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here