дом Общество След анализ увеличават заплатите на служителите в Община Шумен

След анализ увеличават заплатите на служителите в Община Шумен

0
ДЯЛ

„Ще бъдат ли увеличени заплатите на кмета на Шумен и кметовете на населени места, предстои ли увеличение на възнагражденията на сътрудниците към Общинския съвет“, това попита на заседание на Постоянната комисия по бюджет и финанси общинският съветник Васил Тодоров.
„След допълнителен анализ ще стане ясно какъв ще бъде фондът, с който ще разполага Община Шумен за увеличаване на заплатите на общинска администрация. Дирекция „Финанси“ ще изготви предложение до кмета, след оценяване на работата на всеки служител, за повишаване размера на месечните възнаграждения“, заяви в отговор зам.-кметът по финанси Татяна Костова.
Според Тодоров работата на сътрудниците, които работят към Общинския съвет е доста отговорна и не може да бъде сравнявана „с един чиновник, който си клати краката“. Той смята, че Общинския съвет трябва да оценява работата на сътрудниците си. „Това е принципен въпрос“, категоричен бе съветникът. По думите му при изготвянето на един протокол и цялата документация била важна и грамотността.
А според експерт – финансист от Общината тези служители не били с по-различен статут от всички останали от общинска администрация.
Съветникът Сунай Садък съобщи, че кметовете на населени места приемат увеличените с 10% на техните заплати като крайно недостатъчно. Той посочи общини в Лудогорието, където заплатите на управниците минавали 3000 лева. Той смята, че може да се намерят ресурси за едно подобаващо увеличение.
„Де факто, кметовете на населени места са на разположение на хората 24 часа, било то за медицинска помощ и всякакви нужди. Затова заслужават повишение“, аргументира се Садък. Той не приема изказвания от рода на „останаха още 6 месеца до края на мандата“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВременно утре се затваря за движение част от улица „Цар Освободител“ в Шумен
Следваща статияГорска педагогика в класна стая на второкласници от СУ „Йоан Екзарх Български“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here