дом Общество Скок на „Гражданска отговорност“ с 20% до края на годината

Скок на „Гражданска отговорност“ с 20% до края на годината

0
ДЯЛ

С около 20% се очаква да поскъпне застраховката „Гражданска отговорност” до края на годината. Според анализ на Комисията за финансов надзор събраните премии за 2017-а година за автомобилите, камионите и автобусите не са достатъчни, за да покрият разходите на застрахователите, предава Нова телевизия.
С днешна дата само в рамките на 2018-а застрахователите увеличиха тарифите си с около 25%.
Обещаната система „бонус-малус”, при която съвестните шофьори ще плащат по-малко, остава все още проект. Очаква се през септември Комисията за финансов надзор, Министерството на вътрешните работи и транспортното министерство да изберат един от 11-те варианта, предложени от наетия преди година консултант. В момента средната премия за лек автомобил е около 200лв, до края на годината може да достигне до 240 лв.
Средната изплатена претенция за леките автомобили е 1 362лв. за имуществена щета и 57 748лв за неимуществена. Изчисленията на Комисията за финансов надзор показват, че има риск от значителна загуба за 2017 г. – 65 млн. лв. може да не стигнат, за да се покрият предявените претенции за леки и лекотоварни автомобили до 5 тона. В предишните 5 г.недостиг не е имало.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия73 шахматисти са подали заявки за участие в Мемориал „Стоян Иванов“
Следваща статияКметска заповед забрани свободното движение на свине във Велики Преслав