дом Общество Скандирания „Оставка“ и напрежение в столицата (обновена)

Скандирания „Оставка“ и напрежение в столицата (обновена)

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Скандирания „Оставка“, протестиращи клатят колите на жандармерията и полицията, първи арестуван, замервани с яйца и ябълки служители на реда, простестиращ се качи върху кола на жандармерията, пусната димка… Това се случва в момента в центъра на София на обявения общонационален протест. Хиляди искат оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев.
Планира се да бъде блокирана новата сграда на парламента – бившият партиен дом в първия работен ден на депутатите.
Днес в София се очакват хора от Варна, Русе и други градове на страната.
В 8.50 часа президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова излязоха сред протестиращите и се придвижиха пеш от президентството към сградата на новия парламент.
„Вече няма никакво значение какво е казал Борисов“, заяви Радев в отговор на журналист от bTV, който припомни, че премиерът няма да подаде оставка.
9.00 часа – Депутатите започват работа с химните на Р България и обединена Европа. Присъстващите са 211. Сградата остава под обсада.
В 9.18 часа президентът Румен Радев тръгна към парламентарната трибуна за реч, но депутатите от управляващата коалиция напуснаха залата.
„Бягството няма да ви спаси от позора, това показва, че истинският парламент е отвън“, каза президентът на излизащите народни представители.
ДПС поискаха оставка на правителството и оставка на президента Румен Радев. От партията излязоха с искане и за експертен антикризисен кабинет. ДПС предложиха премиерът да се избира от най-голямата политическа партия, а вицепремиерът да се посочи от втората по големина партия.
Минути преди 10.00 часа протестиращи счупиха стъкло на автомобил на жандармерията. От своя страна полицията и жандармеристите започнаха да пръскат недоволните със сълзотворен газ. Органите на реда отричат да са обгазявали недоволните. Хвърчат димки, бомбички и стотинки към полицаите.
В 10.06 – Полицията призова хората да протестират мирно.
„Агресията спрямо полицаите ескалира. Над 20 полицаи са обгазени. Ако агресията към тях се повиши, ще бъдем принудени да използваме сила“, заявиха от полицията.
Очаквайте подробности!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлънчева и топла сряда
Следваща статияПламнаха сухи треви в землищата на Кюлевча, Драгоево и Ловец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here