дом Общество Скандал на сесията във Велики Преслав заради „висш партиен функционер”

Скандал на сесията във Велики Преслав заради „висш партиен функционер”

0
ДЯЛ

Остри нападки към кмета на Велики Преслав д -р Александър Горчев съпътстваха сесията на Общинския съвет. Причината – негова докладна, в която предлага Микрофилтърната озонаторна станция (МФОС) да носи името на покойния Белчо Белчев, бивш министър на финансите, народен представител в три народни събрания и Почетен гражданин на Велики Преслав.
„Срещу предложението на кмета като един скочиха 5 общински съветници от ГЕРБ и БЗНС“, разкриха пред 24shumen.com местни парламентаристи. „Въздържал се” гласува председателят на Обс Анелия Асенова, довериха още съветници. Докладната все пак минала на косъм с гласовете на БСП, АБВ и Реформаторския блок.
„Аз попитах кмета Горчев: – Защо се унижавате като предлагате едно политическо решение? Защо е тази носталгия по комунизма? Забравихте ли, че по времето на Белчо Белчев беше изнесен Валутния резерв на България, като парите се върнаха по-късно за приватизация и създаване на олигархия”, каза пред 24shumen.com съветникът от БЗНС Станислав Йорданов. Той е гласувал против предложението станцията да се именува на името на Белчев.
Йорданов предупредил още, че „кметът ще понесе политическа отговорност, тъй като пречи на съгражданите си да заживеят в бъдещето“. На следващата сесия той щял да внесе Докладна за отменяне на скандалното решение.
Други съветници, които не пожелаха имената им да бъдат съобщени, потвърдиха, че срещу кмета е имало много нападки
заради „опит да реабилитира хора от мрачния тоталитарен период на България”. „Циркът беше пълен“, уточниха те.
Позитивното от Белчев за жителите на Велики Преслав било, че е съдействал да бъдат построени важни икономически обекти, обясниха пък привърженици на идеята и поясниха, че въпросната станция е била построена с държавни финанси, но с огромната подкрепа на Белчев.
Съветниците гласуваха предложението на бившия кмет Желяз Железов да бъде отбелязана тържествено 1 125-годишнината от Великия Преславски църковно народен събор, свикан през 893 от княз Борис. Тогава се вземат важни решения, свързани с бъдещото развитие на българската държава.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПочина 18-годишната тийнейджърка, катастрофирала край село Енево
Следваща статияПровеждат профилактични прегледи на децата в обновената здравна служба в Ивански

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here