дом Общество Синдикатите: 2 325 лв. са нужни за месечната издръжка на 4-членно семейство

Синдикатите: 2 325 лв. са нужни за месечната издръжка на 4-членно семейство

1
ДЯЛ

Осем пъти разлика в доходите на най-богатите и най-бедните българи. Това сочат данните на синдикатите в страната.
Според проучване на КНСБ едно четиричленно семейство у нас има нужда от 2 325 лв., за да живее нормално. В това число влизат разходите за сметки и храна, съобщи Нова тв.
Ако работната заплата е единственият източник на доходи, то нейният нетен размер не трябва да бъде по-нисък от 1 163 лева за всеки от двамата родители (бруто 1 489 лева). За декември нетният размер на средната работна заплата е 876 лева, което означава, че изостава с около 25 на сто от необходимите средни стойности за издръжка, посочиха от КНСБ. Необходимите средства за издръжка на живота на четиричленно домакинство в София са 3023, 64 лв., средно на човек от този тип домакинство са необходими 755.91 лева, което надхвърля средните за страната.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШумен сведе глава пред паметта на Апостола (снимки и видео)
Следваща статияКриминалисти разбиха модерна наркооранжерия, задържани са трима мъже, иззети – 54 кг. канабис (снимки и видео)

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here