дом Общество Синдикатите стягат национален протест, ако предложението за болничните не бъде оттеглено

Синдикатите стягат национален протест, ако предложението за болничните не бъде оттеглено

0
ДЯЛ

Националните стачни комитети на КНСБ и КТ „Подкрепа“ ще се съберат през следващите няколко дни заради обявеното предложение на управляващата коалиция първият ден от болничните да бъде неплатен. Това обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров след среща с лидерите на федерациите в КНСБ.
Действията на двата синдиката ще зависят от предстоящите решения на управляващите – дали до края на утрешния ден предложението ще бъде внесено към преходните и заключителните разпоредби на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване, към преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2020 г., по който се приемат предложения до края на работния ден в сряда, или като отделен законопроект, който трябва да бъде одобрен на първо и второ четене от парламента. Ако се пристъпи към изпълнение на някой от тези варианти, конфедерациите ще пристъпят към национална акция до края на месеца, съобщават от КНСБ.
Обществото не е съгласно с предложението и това е най-важното, каза Димитров и отправи апел към всички български работници да са готови за участие в това национално действие. „Казахме ясно, двамата с Димитър Манолов – това няма да стане“, заяви Димитров.
Още в края на миналата седмица, след като стана ясно, че коалиционният съвет на управляващите предлага първият ден от болничния да е за сметка на работника, синдикатите възразиха остро и поискаха оттегляне на предложението, както и спешна среща с премиера Бойко Борисов.
Трябва да се вземат мерки за борба с фалшивите болнични, да се отсее какъв е проблемът, не да се наказват всички и да се отнемат права, каза Димитров. Той напомни, че темата с изплащането на болничните трябва да се обсъди на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.
Снимка: КНСБ
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия61-годишен наръга 3 пъти сина си по време на семейна свада
Следваща статияВелики Преслав остава без вода за 24 часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here