дом Култура Симфониета-Шумен с празничен концерт за Рождество

Симфониета-Шумен с празничен концерт за Рождество

0
ДЯЛ

В навечерието на светлите рождественски празници Симфониета-Шумен поднася на своите почитатели искрица надежда и приятни емоции в специален концерт. Това съобщиха от културния институт в Шумен.
Днес от 18.35 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“ отново ще зазвучи музика. Александрина Михайлова – една от най-изявените ученички на Райна Кабаиванска, и Станислав Ушев на диригентския пулт ще поднесат красива музикална палитра от валсове, арии и популярни коледни и новогодишни песни. При стриктно спазване на противоепидемичните мерки, местата в залата са ограничени. Всеки желаещ може да заяви присъствие на телефон 0899817808 – Елена Костадинова.
Александрина Михайлова е родена на 10.04.1998 в град Шумен. На 7-годишна възраст започва да свири на пиано в Обединена школа по изкуствата „Анастас Стоянов“ при педагожката Здравка Христова. Участва в редица концерти и конкурси като пианистка. Също така е и дългогодишна хористка в детски хор „Бодра песен“. На 14-годишна възраст започва да се занимава с оперно пеене Обединена школа по изкуствата „Анастас Стоянов“ при педагожката Недка Телбизова. Скоро започват изявите й на концерти и конкурси. Печели редица конкурси сред които конкурса VIVAVOCE 2015 на името на Гена Димитрова в град София, където печели специалната награда и първо място на международния конкурс „Франц Шуберт“ в град Русе през 2014. Участва в няколко концерта със Симфониета – Шумен.
През 2016 се явява на прослушването за майсторския клас на примата Райна Кабаиванска в София. Маестрата я забелязва и я взема в майсторския си клас, но тъй като Александрина още не е завършила училище и все още не знае италиански не може да отиде в Италия. През 2017 отново взема участие в майсторския клас, вече завършила училище и с познания по италиански, при което маестрата й дава стипендия за обучение в майсторския й клас в Модена. Вече три години Александрина е част от майсторския клас на примата и се обучава в музикалния институт „Веки-Тонели“ в Модена. Участва в концерти като част от майсторския клас в редица градове като София, Бургас, Модена, Варезе, Мирандола, а през май месец миналата година взе участие в Муждонародния конкурс за певци „Гена Димитрова“ в град Плевен, където печели второ място.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАнтигенните тестове стават официални от днес
Следваща статияДядо Коледа пристигна с каручка при децата в Ловец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here