дом Общество Симфониета Шумен със заключителен концерт за 64-я си творчески сезон

Симфониета Шумен със заключителен концерт за 64-я си творчески сезон

0
ДЯЛ

Симфониета – Шумен закрива изключително успешния си 64-ти творчески сезон с концерт тази сряда от 19:05 часа в концертна зала „Проф. Венета Вичева“.
Под диригентството на Станислав Ушев ще прозвучат премиерно цели четири произведения – „Към звездите“ от Анри Дюпар, „По-бавен валс“ от Клод Дебюси, селекция от мюзикъла на Джордж Гершуин „Забавното лице“ и Концерт за пиано и оркестър № 2 от Едуард Макдауъл са творби, които никога досега не са изпълнявани в България. Любителите на класическата музика ще се насладят и добре познатата им тема на „Половецки танц“ от операта на Александър Бородин „Княз Игор“. Тя е една от най-разпознаваемите руски мелодии, широко използвана в поп-културата и днес. Солист на заключителния концерт е корейската пианистка Хин-Йонг Лий.

Хин-Йонг Лий завършва музикалното си образование в Университета в Залцбург, където през 2011 г. получава бакалавърска степен, а през 2013 г магистърска. Понастоящем е на специализация в Южнокалифорнийския университет. Нейни преподаватели са Йонг-Мок Ю, Питър Ланг, Гереон Клайнер и Даниел Полак. Усъвършенства пианистичните си умения при Димитри Космачов, Георг Керн и Сергей Н. Силвански. Взима активно участие в майсторските класове и фестивали като Лятна академия Залцбурт при проф. Алфонс Констарски през 2003 г., Летен курс „Американски изящни изкуства в Европа“ при проф. Михаил Марков през 2006 г., Майсторски клас за камерна музика при проф. Гереон Клайнер, „Pine Musica” при Леонид Маргариус и Елизо Вирсладзе в Италия и други. Изявява се успешно на фестивала „Американски изящни изкуства“ в Енсхеде (Нидерландия) през 2007 г., Фестивала „Stilkopien, Fragmentergaenzungen und Andere Kuriositaeten” през 2008 г., фестивала за камерна музика в Залцбург през 2011 г. Изнася солови рецитали в Австрия, България, Германия, Италия, Нидерландия, Корея, Естония и САЩ. Работи с оркестри като Университетски оркестър Суйон, Сеулски симфоничен оркестър, Държавна филхармония Плевен, Симфоничния оркестър в Пазарджик, Държавна опера Пловдив.
Хин-Йонг Лий е носител на множество награди от международни конкурси като Гран при от конкурса „Alion Baltic” в Естония през 2016, втора награда от конкурса на Южнокалифорнийския университет през 2017 г., конкурса „Лист“ в Лос Анджелис (2016), полуфиналист в конкурса Таранто, Италия, трета награда от конкурс в Залцбург, златна награда от конкурса “Kyoung ki” в Корея, втора награда от конкурса “Jang-Hak” в Сеул.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Каолиново обновява водопроводната си мрежа със средства по Европейски проект
Следваща статияРешението: Запазват здравите и премахват болните дървета на „Чакъла“