дом Култура Симфониета – Шумен стартира новия творчески сезон с Концерт за две флейти...

Симфониета – Шумен стартира новия творчески сезон с Концерт за две флейти и оркестър

0
ДЯЛ

На 14 септември (четвъртък) от 19.05 часа, в концертна зала „Проф. Венета Вичева“ Симфониета – Шумен ще изнесе първия си предсезонен концерт. В него ще вземат участие като солисти най-младите музиканти в оркестъра – флейтистите Ина Иванова и Божидар Мазев. Двамата са възпитаници на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. В тяхно изпълнение ще чуем Концерт за две флейти и оркестър от италианския композитор Доменико Чимароза.
Под диригентската палка на Калина Василева ще прозвучат още популярните сюити „Пер Гинт“ от Едвард Григ и увертюрите „Пепеляшка“ от Росини и „Оберон“ от Вебер.
На 21 септември на шуменска сцена гостува младата цигуларка Зорница Иларионова. Под диригентската палка на Станислав Ушев тя ще изпълни виртуозния и рядко изпълняван Първи концерт за цигулка и оркестър от полския композитор Хенрик Виенявски.
Серията предсезонни концерти ще завършат специалните гости от Аржентина – диригентът Рамиро Ариста и солистите от Япония – Йоко Нагашима (пиано) и Косуке Наказоно (устна хармоника). На 28 септември те ще представят популярни мелодии от цял свят.
На 12 октомври пък очаквайте голямото откриване на творчески сезон 2017/2018 с диригент Калина Василева и солист Йовчо Крушев (пиано). Могъщ Бетовен, мистичен Дюка и колоритен Де Файя ще бъдат част от програмата за тържественото събитие.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия26-годишен е в кома, напил се и …посегнал на баща си
Следваща статияДесетки се стекоха на честванията при “Марашката кория” (видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here