дом Култура Симфониета-Шумен представя творби на Бетовен и Рубинщайн

Симфониета-Шумен представя творби на Бетовен и Рубинщайн

0
ДЯЛ

Утре от 18.35 часа в зала „Проф. Венета Вичева“ Симфониета-Шумен ще изнесе концерт под диригентската палка на Иван Илиев. Това съобщиха от културния институт.
В програмата са включени композиции от двама колосални пианисти-виртуози на XIX век. В увертюрата „Корилан“ Бетовен рисува безславната смърт на пълководеца, разрушение и гибел на човешката личност, отдаваща живота си за неправилното дело. Симфония № 4 е пълна противоположност на увертюрата – тя принадлежи към най-светлите и лирични страници, създадени от Бетовен и е запечатала искрените чувства на композитора към сестрите Брунсвик. За първи път шуменци и гости на града ще имат възможност да чуят и Четвъртия клавирен концерт от руския композитор Антон Рубинщайн. Истинско бижу в музикалната съкровищница. Творбата ще бъде изпълнена от Анна Павлова-Лейерер, която само преди дни спечели авторитетен международен конкурс за пианисти в Киев.
Анна Павлова-Лейерер е родена през 1989 г. в гр. Пенза, Русия. Получава първите си уроци по пиано на 4-годишна възраст в Музикалната школа в родния си град, а през 2004 г. през музикалното училище в класа на Г.А.Гросман. Анна Павлова продължава обучението си в Държавната консерватория в гр. Саратов „Леонид Собинов“ при проф. Шугом, която завършва с отличие през 2013 година. Известно време остава като преподавател по пиано в консерваторията, но по-късно се премества в Австрия. Завършва частния университет „Антон Брукнер“ през 2016 г. в класа на проф. Олег Маршев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНечовешко деяние и трогателна постъпка на едно младо момиче с голямо сърце
Следваща статияКметът на Велики Преслав: Всички граждани имат право на качествен живот

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here