дом Култура Симфониета – Шумен кани почитателите си на празничен концерт „Класика и съвременност“

Симфониета – Шумен кани почитателите си на празничен концерт „Класика и съвременност“

0
ДЯЛ

Симфониета – Шумен кани своите почитатели на празничен концерт с участието на Антоанета Добрева-Нети и Христо Сарафов, който ще се състои на 10 декември от 18.35 часа в зала „Проф. Венета Вичева“. Под диригентската палка на Станислав Ушев гласовитите артисти ще изпълнят арии и дуети от любими оперети и мюзикъли като „Граф фон Люксембург“, „Царицата на чардаша“, „Цигулар на покрива“, „Моята прекрасна лейди“ и много други.
Актрисата и певица Нети Добрева е добре позната с хита си „Луната спи“, а отскоро тя блести в ново амплоа от сцената на Държавна опера Стара Загора в ролята на Хубавата Елена от едноименната оперета на Жак Офенбах, Мюзета в Пучиниевата опера „Бохеми“ и други.
Христо Сарафов е един от водещите солисти на Национален музикален театър „Стефан Македонски“ – София, където тече трескава подготовка за премиерата на мюзикъла от Джери Бок „Цигулар на покрива“ през януари 2020 година. Разбира се, на Сарафов е поверена главната роля на бедния млекар Тевие, но шуменската публика ще има удоволствието първа да види Христо Сарафов в този образ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДве ученички от Нови пазар намериха и върнаха пари на собственичката им
Следваща статияАко парламентарните избори са днес: ГЕРБ – 18%, БСП – 16 %, „Няма такава държава“ – 8%, ДПС – 7,3%

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here