дом Общество СИДП: Направен е опит да се прикрият следите от незаконното сметище край...

СИДП: Направен е опит да се прикрият следите от незаконното сметище край Маломир

0
ДЯЛ

Опит за прикриване на незаконното сметище край село Маломир е направен тази сутрин. Това съобщиха от Североизточното държавно предприятие.
На място са изпратени три камиона и багер на община Върбица, които са опитали да прикрият следите от изхвърлените отпадъци. Според служители на горското стопанство незаконните действия са извършени в присъствието на директора на РИОСВ-Шумен Стела Илиева, която е забелязана на терена в началото на операцията.

Горските от ДГС-Върбица, с риск за живота си, се опитват да спрат машините. Багерът и два от камионите успяват да напуснат мястото, но една от машините е задържана. Уведомена е полицията и дежурен екип веднага е пристигнал, за да окаже съдействие на служителите на ДГС-Върбица.

До разкриване на незаконното сметище край Маломир се стигна след подаден сигнал до СИДП, за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в близост до селото. Мобилни екипи на предприятието организираха наблюдение на района. В 14.05 часа вчера, в гората в близост до населеното място, пристига сметосъбиращ камион на община Върбица, който започва да изсипва битови отпадъци. Мобилният екип на СИДП веднага спира изхвърлянето на боклука, като незабавно подава сигнал на телефон 112 и на зеления телефон на РИОСВ-Шумен. На място идват екипи на ДГС-Върбица, РДГ-Шумен и полицията. Сезирана е и прокуратурата. От екоинспекцията първоначално отказват да изпратят екип на място, но след като от ръководството на СИДП звънят неколкократно до МОСВ, в 17.30 часа, на терена пристигат служители на РИОСВ-Шумен. Проверката показва, че и преди до Маломир са изхвърляни големи количества отпадъци, които след това са покривани със земна маса.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПолицаите от Велики Преслав с най-точен мерник в турнира по стрелба на ОДМВР
Следваща статияРИОСВ-Шумен за скандала със сметището: Глоба до 10 000 лева!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here