дом Общество Сигнал: Завърнали се от Франция и Германия строители свободно се разхождат във...

Сигнал: Завърнали се от Франция и Германия строители свободно се разхождат във Вълнари

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Завърнали се строителни работници от две рискови страни за коронавирус държави Германия и Франция спокойно се разхождат в село Вълнари, вместо да спазват 14-дневна карантина, каквито инструкциите от Здравното министерство. Това алармираха обезпокоени жители на селото пред 24shumen com.
„Тези хора от години работят в строителството в чужбина. Явно сега са се завърнали заради усложнената ситуация там. Забелязах, че свободно пазаруват в хранителния магазин и контактуват с хората“, информираха възрастни хора, които са най-податливи на заразата. И на село нямаш гаранция, че няма да те заразят. След като такива хора се разкарват спокойно, вирусът ще се разпространи, бе краткият коментар от възмутените.
Според тях никой не може да гарантира, че при свободното движение заразата няма да пламне в цялото село. А при такова безотговорно поведение мерките на правителството и на Националния щаб нямали никакъв смисъл.
Общината трябва да следи за спазването на заповедта на здравния министър. Кой ще носи отговорност, ако някое в някое населено място епидемията пламне, питат подалите сигнала. Според тях министърът нямало как да има поглед върху селата. И да следи за безотговорни, както в случая.
„До снощи Германия и Франция не бяха в списъка на рисковите държави. В неделя кметовете на населени места са предупредени, че завърнали се от чужбина трябва да останат под карантина, а не по улиците“, заяви потърсен за коментар на ситуацията зам.-кметът на община Никола Козлево Феим Мехмед. Той е издал заповед с мерки срещу разпространението на COVID-19, но не е получавал подобни сигнали. От РЗИ предупреждавали по общини за лицата, които се завръщат от чужбина.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНяма случаи на коронавирус в Шумен
Следваща статияОбщина Шумен разпространи плакати с мерки срещу COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here