дом Здраве Семейство от Имренчево, завърнало се от Италия e под карантина

Семейство от Имренчево, завърнало се от Италия e под карантина

0
ДЯЛ

Под карантина в дома си в преславското село Имренчево е семейство с две деца.
„Към момента хората нямат проявена симптоматика на инфекцията. Установено е, че са напълно здрави, но наредбите при завръщане от рискови държави трябва да се спазват“, каза пред 24shumen.com кметът Юрий Лозанов. Той държи връзка с тях по телефона. С хранителни продукти изолираните снабдяват техни близки от Велики Преслав. Тъй като те нямат личен лекар, ще бъдат под наблюдение от лекар от РЗИ.
От свои източници кметът получил неофициална информация, че семейството се е прибрало в България.
На въпрос на 24shumen.com има ли паника в селото за изкупуване на хранителни продукти, както в Шумен, отговорът бе: В определени моменти да, но след като се обясни на хората, те разбират, че не е нужно презапасяване.
„Не трябва да се всява паника от ситуацията, защото тя е много вредна“, категоричен бе кметът. Жителите проявили отговорност и съзнание за спазване на правилата при извънредно положение.
В преславския квартал „Кирково“ в дома си се прибрал мъж от Германия, но кметският сътрудник го предупредил да остане в дома са 14 дни.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМВнР: Призоваваме сънародниците ни в България и чужбина да не предприемат пътувания!
Следваща статияОбновяването на лекарските кабинети в селата на община Върбица на финала

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here