дом Общество Седмица на „Доброплодството“ започва в СУ „Сава Доброплодни“

Седмица на „Доброплодството“ започва в СУ „Сава Доброплодни“

0
ДЯЛ

Седмица преди патронния си празник, училището на талантливите деца на Шумен започва многообразни инициативи, следвайки заветите на своя патрон Сава Доброплодни – виден български просветен и културен деец от епохата на Възраждането.
Всеки празничен ден ще започва вместо с обичайния звънец, с музика, тематично свързана с просветното дело на учителя Доброплодни. На мониторите в училищните коридори всеки ще може да види презентация, свързана с делото и живота на патрона на училището.
На 27 ноеври – Откриване на изложба с посветени на патронния празник ученически творби.
Във вторник, 28 ноември, ще прозвучи радиопредаване, тематично свързано с патронния празник, запис от което ще се излъчи в първите 5 минути от втория час в първа и втора смяна.
29 ноември е денят, в който ще се състои традиционната викторина, посветена на Сава Доброплодни, в РБ „Ст. Чилингиров“ от 14:00 часа.
Ритуалът – Посвещаване в Доброплодство, училищната общност ще приеме децата, обучаващи се за първа година в учебното заведение. Събитието е на 30 ноември от 12:30 часа.
Тържественият концерт в залата на ДКТ „Васил Друмев“ на 1 декември от 18:30 часа ще е кулминацията на празничната седмица на доброплодството.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпират тока в част от предприятията в Шумен
Следваща статия„Смехорани” се включиха в кампанията за събиране на капачки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here