дом Здраве Седем жертви на COVID-19 за седмица в Шуменско

Седем жертви на COVID-19 за седмица в Шуменско

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Към момента 113 пациенти с COVID-19 са приети за лечение в МБАЛ-Шумен. От тях 92 от тях са с потвърдени положителни тестове, 21 очакват резултатите, съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност” в областната болница.
В ОАИЛ са настанени петима пациенти. Четирима са интубирани. Сред пациентите на болницата са две деца – на 2 години и 6 месеца и на 4 години и 9 месеца. Децата са в добро състояние.
„Ако погледнем рекапитулацията, ще видим, че засега има задържане на броя на хоспитализираните, които през седмицата варират между 103 и 115 души. През седмицата от 18 до 24 януари са приети 69 пациенти за лечение с коронавирус, 64 са изписаните, тук имаме малко нарушаване на баланса между приети и изписани. Починалите за седмицата са 7. Тази седмица имаме два случая на мъже под 60 години – на 53 и 58 години“, обобщи д-р Маринова.
87 са регистрираните в Единния информационен портал нови случаи на COVID-19 в Шуменска област за периода 18-24 януари 2021 год. От началото на пандемията броят на установените случаи на COVID-19 в областта достига 4619. Ваксинирани са 543 души, ваксинираните и с втората доза са 128. Под карантина в Шуменска област към понеделник предиобед се намират 264 души.
През изминалата седмица най-голям брой случаи са регистрирани в най-голямото по брой жители населено място – Шумен 52 установени лица с положителни проби. В картата на областта нови случаи на COVID-19 има в Смядово, Велики Преслав, Каспичан, Нови пазар и селата Лозево, Ивански, Красен дол, Златар, Изгрев, Дибич, Иваново, Илия Блъсков, Салманово, Памукчии – общо в 15 населени места. Липсват случаи на лица в ученическа възраст, с положителен резултат е само едно дете, момиченце на 2 години от Шумен.
Ето и разпределението на случаите по дни:
18 януари – Регистрирани 24 лица. 14 от тях са от гр. Шумен, 3 от гр. Смядово, 3 от с. Лозево, и по един от Велики Преслав, Ивански, Каспичан и Красен дол. Няма случаи на новозаразени непълнолетни.
19 януари – Регистрирани 13 лица. 6 от Шумен, 3 от Нови пазар, по един от Златар, Изгрев, Памукчии и Смядово. Няма случаи на новозаразени непълнолетни.
20 януари – Регистрирани 14 лица. 6 от Шумен, по две от Каспичан, Нови пазар и Златар, по един в Дибич и Иваново. Няма случаи на новозаразени непълнолетни.
21 януари – Регистрирани 13 лица. 10 от Шумен и по един случай в Илия Блъсков, Салманово и Смядово. Няма случаи на новозаразени непълнолетни.
22 януари – Регистрирани 20 лица. 13 от Шумен, 3 от Салманово, 2 от Велики Преслав по един от Каспичан и Смядово. Сред новоустановените случаи е момиченце на 2 години от Шумен.
23 януари – Регистриран е 1 случай в гр. Шумен.
24 януари – Регистрирани са 2 лица от гр. Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия26-годишен преобърна колата си в канавка, трима пострадаха (снимки)
Следваща статияДГС-Шумен благодари на доброволците, участвали в залесяването над „Дивдядово“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here