дом Общество Сговорна дружинка… коси градинки в “Мътница”

Сговорна дружинка… коси градинки в “Мътница”

0
ДЯЛ

Често получаваме сигнали от граждани за цели квартали, обрасли в трева, за изпочупени детски площадки, както и за вандали, които смущават покоя на хората. Този сигнал е малко по-различен. Жители на шуменския квартал „Мътница” се похвалиха пред репортер на 24shumen.com със сплотеност и задружен труд. Мътничани разказаха как на добра воля всяка седмица се коси пред новия храм, детската площадка, както и околностите на квартала. Сговорни комшии се грижат за добре почистения площад, както и за площта пред кметството.

От Общината също отпускат средства за окосяването, но често те се оказват недостатъчни, особено след летните дъждове, когато тревата расте за часове. За това живущите в „Мътница” са си избрали, вместо да се оплакват, да повикат на помощ неволята. От ръководството на читалището, заедно с кметския наместник Цветанка Михайлова и жители на „Мътница” често организират оборки или заедно разкрасяват квартала с цветни лехи.

Детската градина в „Мътница” също се хвали с „отряд за бързо реагиране”. Миналата година, родителите на децата записани в нея, сами подмениха пясъка в детския кът, като си поръчаха такъв на свои разноски. Според мътничани, да живеят в разбирателство и на чисто не струва много – корда и няколко литра бензин за косачката. Колко струва и ние да живеем в разбирателство?
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрогнозата: Нахлува студен въздух, ще вали и прегърми
Следваща статияДамите от Шумен отвяха конкуренцията и грабнаха купа „България“ по плажен хандбал (видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here