дом Общество „Свидетели на Йехова” отново атакуваха в съда Наредба №1 в Шумен

„Свидетели на Йехова” отново атакуваха в съда Наредба №1 в Шумен

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Религиозното изповедание „Свидетелите на Йехова в България“ отново оспори пред Административен съд – Шумен текстове от Наредба № 1 на Общински съвет – Шумен, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция.
Тези текстове забраняват извършването на религиозни обреди и служби и предоставяне на помещения за това в културни институти, училища, младежки и детски обекти за нетрадиционните според Конституцията на Република България и Закона за вероизповеданията религии. Както и извършването на религиозна пропаганда по домовете на гражданите.
Оспорените разпоредби първоначално бяха предмет на разглеждане по административно дело № 205/2017г. Делото завърши в полза на Йеховистите, а съдът обяви текстовете от Наредбата за нищожни.
Решението на съда е отменено от Върховния административен съд след жалба на религиозната организация, като делото е върнато за ново разглеждане от друг съдебен състав от Административния съд в Шумен.
По този повод е образувано и ново административно дело № 397/2019г., което ще бъде разгледано в открито съдебно заседание на 13 януари догодина от 09.30 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАкция „Зима“ на пътя: 18 акта, 21 глоби с фиш, 17 пешеходци в нарушение
Следваща статияСпират водата в част от Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here