дом Култура Сборникът „Баница с локум“ от Еди Румян представят днес в Шумен

Сборникът „Баница с локум“ от Еди Румян представят днес в Шумен

0
ДЯЛ

Сборникът с разкази „Баница с локум“ на Еди Румян ще бъде представен днес от 18.00 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Ревю на книгата ще направи Антоний Петров.
„Баница с локум“ е дебютната книга на Еди Румян. За нея авторът получава съпътстваща награда от журито в конкурса „Южна пролет 2019” в Хасково. Едноименният разказ в сборника е отличен със специалната награда на почетното жури в конкурса „Агоп Мелконян” през 2018 година.
За книгата на Еди Румян младият литературовед Дарин Тенев казва: Сборникът на Еди Румян ни среща с радостта от хубавите истории. Това е книга за съвпаденията и разминаванията, за това, което ни разсмива, и това, което ни засяда в гърлото, за обикновените разговори и за нещата, които не могат да се кажат. Неочакваните обрати, живият диалог, преплитането на вероятното и невероятното, детайлите от всекидневието, които изведнъж стават значими – тук е всичко, което прави един разказ увлекателен и запомнящ се.
Еди Румян има публикации в литературните списания „Кръг” и „Granta”, в сайта Свободно поетическо общество, както и в рубриката BINstory на Българското национално радио. Негови разкази са участвали в литературни формати като Писателибезкниги, Пощенска кутия за приказки и др.
Снимка: Еди Румян
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметове на села от Шуменско обсъдиха проблеми на сигурността с полицаи от мобилни групи
Следваща статияБизнесът в Шуменско: Задава се голям дефицит на кадри

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here