дом Спорт Сашо Николов води във временното класиране на турнира по шах в Шумен

Сашо Николов води във временното класиране на турнира по шах в Шумен

0
ДЯЛ

Международният майстор Сашо Николов е едноличен лидер във временното класиране за Национална индивидуална купа по шахмат „Стоян Иванов“ в Шумен. След шестия кръг той събра актив от 5.5 точки от възможни 6. Второто място във временното класиране с по 5 точки си поделят гросмайсторите Васил Спасов, който се състезава за отбора на Шумен, Ивайло Енчев от Разград, Борис Иванов от Шумен и Божидар Иванов от Бургас.
Днес предстои да се изиграят партиите от последните три кръга, които са решаващи за крайното класиране.
С 8 от 9 възможни точки победител в блиц турнира вчера стана гросмайстор Васил Спасов. Втори, със същия резултат, но по-ниски допълнителни показатели, остана Мартин Петров. Трети с ъс 7.5 точки е Тома Киряков от Добрич.
В изключително силното състезание в зала „Арена Шумен“ взеха участие 64 шахматисти. Специално за блиц турнира дойдоха състезатели от Русе, Варна и Добрич. Специален гост на турнира бе и Мая Иванова – дъщеря на именития шуменски шахматист чието име носи състезанието.
Срещите днес започнаха от 9.30 часа. Награждаването на победителите е в 13.00 часа в зала „Арена Шумен“.
Организатори на турнира са Спортен клуб по шахмат „Шумен“ и Община Шумен. Състезанието се провежда под патронажа на кмета на града Любомир Христов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлънчево, с температури до 38 градуса
Следваща статияДомат с тегло 810 грама стана цар на зеленчуците в Мараш

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here