дом Общество Санкции за неносещите маски ученици, най-рестриктивната – преместване в друго училище

Санкции за неносещите маски ученици, най-рестриктивната – преместване в друго училище

8
ДЯЛ

Санкции за неносене на предпазни средства няма да се отправят към родителите, а към децата, като най-рестриктивната ще е преместване в друго училище

Ще има официално откриване на учебната година, като има препоръки за по-малък състав на присъстващите в двора на училищата. Това заяви пред bTV образователният министър Красимир Вълчев.
Според прочуване на образователното министерство 80% от родителите искат децата им да са на училище в класните стаи, каза още министърът на образованието.
Новите мерки за децата в училище са да носят маски в общите части задължително, а в класните стаи – не.
За учителите маските и шлемовете ще са задължителни навсякъде, особено ако преподават в няколко паралелки и класове.
Вълчев обясни още, че за тези, които имат притеснения, ще се изготвят механизми и те няма да са длъжни да пускат децата си в класните стаи.
Ще има компенсаторен механизъм и допълнителни консултации, ще се помисли и как да се включат електронно в процеса, допълни образователният министър.
Ще се закупят 80 хиляди устройства, за да може да се помогне на семейства без такива, но няма как да се осигури на всяко дете такова, обясни Вълчев. Те ще са на разположение в училищата, като ще се помисли и как да се помага на други учебни заведения при нужда.
Ако има коронавирус ще е възможно цели области или отделни училища или паралелки да се включват в дистанционно обучение.
Предвидени са и резервни учители – привлечени най-вече са студенти по педагогика и хора от други области.
Децата, които имат здравословни проблеми като астма, с документ от лекар няма да се налага да носят маски, но ще трябва да са по-рядко в общите части. Вълчев заяви и че санкции за неносене на предпазни средства няма да се отправят към родителите, а към децата, като най-рестриктивната ще е преместване в друго училище.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПравославната църква празнува Рождество на Пресвета Богородица
Следваща статияСпасиха от пожар 100 декара иглолистна гора

8 КОМЕНТАРИ

  1. Променено на 01.09.2020 г.
    Алоооо, „генерал“ Майтапчийски, аз всеки ден ходя на протестите във Варна вече от повече от петдесет дена, и защо тогава не съм се разболял и заразил от нищо?
    Къде е тогава измисленият ви и фашлив „вирус“, с който плашите и лъжете населението на България, за да вземате пари от Европа, уж под претекста, че и тука виждаш ли, имало „корона вирус“ и вие ни „предпазвате и лекувате“ от него…!?
    Мръсни, лъжливи чуми, ДОЛУ ГЕРБ!!! ОСТАВКА!!!
    https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81-%D0%BD%D0%B5-%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B8-%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE-%D0%B5/a-52791295

  2. Какъв си ти, малоумен МЕРИНДЖЕЙ, настанен на държавна работа, който да ми даваш наклон и санкции за неносене на маска! Наври си я в гърлото, може и няколко, да си сигурен, че ще спреш всякакви вируси и бацили да проникнат към ненужно мърдащия ти организъм! Ако ще налагаш отново дистанционно обучение, ще осигуриш не само лаптопи и компютри, но и договор на името на МОН за интернет и ще ми поемеш част от сметката за тока!

  3. Горко на този който посегне на малките, защото ще му сложим воденичен камък на шията и ще го хвърлим в морската бездна

  4. Не ви ли е срам, бе? Маските са опасни не само за децата, но и за възрастните! Маска трябва да носи само болен човек! Гадове, това ще ви се върне някой ден тъпкано.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here