дом Общество Само 24 000 лева за здравеопазване в Бюджет` 2019 на община Хитрино

Само 24 000 лева за здравеопазване в Бюджет` 2019 на община Хитрино

0
ДЯЛ

При слаб обществен интерес премина публичното обсъждане на проекта за бюджет за 2019 г на община Хитрино. В дискусиите участваха кметове на населени места, общински съветници, ръководители на бюджетни звена, представители на бизнеса.“Участниците определено бяха съгласни на сто процента, с това което Общинската администрация предлага“, коментираха присъствали на обсъждането в заседателната зала на Общината за 24shumen.com.
Финансовата рамка на бюджета, в която влизат приходите и разходите е 12 млн.715 хиляди лева.
Според разчетите на финансистите, от държавни дейности трябва да влязат приходи за 3 млн. 831 хил.лева. От местни приходи се очакват 7 млн. 774 хиляди.
От имуществени данъци се очакват 282 700 лв., като в тази сума влизат данъците от моторните превозни средства. От налога за недвижимите имоти са предвидени 50 хиляди лева.
В разходната част на бюджета доста висока сума е предвидена за образование – 1 млн. 245 хиляди лева. Едва 24 хиляди лева обаче ще бъдат осигурени за здравеопазването, докато за Общинската администрация са заложени близо 90 хиляди лева. Изнасянето на тези данни предизвика известно възмущение у хората.
За социални дейности са заложени 2 млн. лева. Капиталовите разходи нахвърлят 5 млн.900 хиляди лева.
Няма да бъдат повишени таксите за смет.
Малцината граждани обърнаха внимание на лошата пътна инфраструктура в селата. Но според кмета Нуридин Басри това е перото, което изисква голям финансов ресурс, който няма как да бъдат набавен от собствени средства. Обещанието на управника е, че на този етап могат да бъдат ремонтирани сградите на кметствата. А в по-големите населени места да бъдат изградени спортни площадки и съоръжения. Идеята е младите хора да могат да спортуват. И така да остават в селата, а да не бягат в чужбина.
Проектобюджетът ще бъде разглеждан на заседание на постоянните комисии към Общинския съвет. Гласуването е насрочено за първата сесия през тази година.
Снимка: Община Хитрино
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Баба „дари“ над 3 бона на ало бандити, хлапак простреля домашни животни
Следваща статияНАП: Търговците имат 80 дни да подменят касовите си апарати

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here