дом Общество Само до три прасета в домашния двор

Само до три прасета в домашния двор

0
ДЯЛ

Само до три прасета могат да отглеждат стопаните в домашните си дворове. Всяко стопанство трябва да има ограда и обособено място за отглеждане на животните. Задължително е да бъдат осигурени места за храна, вода и съхранение на фуража. Стопаните трябва да предприемат действия за дезинфекция, както и за ограничен контакт с хора и други животни.
Новите разпоредби за по-висока биосигурност влизат в сила от днес. Това съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите.
Фамилните и индустриални ферми за прасета трябва да изградят буферна зона или плътна ограда за спиране на контакт с диви свине.
До 10 майки с приплодите им, но не повече от 200 прасета имат право да отглеждат собствениците на фамилни ферми.
За ограничаване контакта с гризачи и насекоми трябва да се покрият местата за съхранение на фуража, както и обезопасяване на отворите, вратите и прозорците. Като допълнителна мярка се изисква обособяване на филтър на входа на всяка сграда за минимализиране риска за разпространение на заболяването от лицата, имащи контакт със свинете. Предвидено е допълнително измиване и дезинфекция на транспортните средства на място, различно от обособено такова на входа.
Всеки обект трябва да има индивидуален план за биосигурност, както и план за прилагане на спешни мерки при възникване на заразни заболявания.
Основната цел на по-строгите мерки за биосигурност е минимизиране на рисковете от проникване и разпространение на заразни заболявания.Новите изисквания са въведени са обсъдени и съгласувани с браншовите организации.
Снимка: МЗХ
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМетална бутилка за пластмасови шишета изработиха във Велики Преслав
Следваща статияСпипаха дилър на наркотици и клиенти по време на сделка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here