дом Култура Рок, бира, Forgot The Ten … и вече няма да е тихо

Рок, бира, Forgot The Ten … и вече няма да е тихо

0
ДЯЛ

В продължение на 2 дни 17 групи ще разтърсят града с мощен рок по време на второто издание на „Шумен Рок фест – 2018”. По време на фестивала ще забиват четири чуждестранни групи – румънските M. A. C. K. S и Bucovina, сръбската банда Bandx, а хедлайнерът на събитието ще бъдат световноизвестните Bonfire.
Събитието е факт, благодарение на основната задвижваща сила – желанието и упоритата работа на момчетата от Forgot The Ten. Те са част от сдружението „Рок Общество“, което съвместно с Община Шумен организира мащабния фестивал. Бандата е основана през 2014 година, но за кратката си история успява да се наложи сред феновете на рок музиката с впечатляващи авторски сингъли и редица събития в цялата страна. Групата е сформирана на 13-и април от Димитър Димитров, Емил Василев и Стойчо Митев. Месец по-късно към тях се присъединява и вокалът на групата Димитър Димитров, а на барабаните е Слави Георгиев. Бандата определя името си като „игра на думи” и не скрива, че идеята е да провокира интерес у феновете. Според китаристът Димитър, всеки има 10 случки в живота, които иска да забрави, а барабанистът Слави пък посочи, че може да се помисли и върху „теорията за забравянето на 10-те Божи заповеди“. Каквото и да откриете в името на бандата, то няма как да не се припознаете в музиката, която те правят. Това е и основната идея на Forgot The Ten.
За движещата сила – музиката
Димитър Димитров, вокали: Музиката, която правим е един общ творчески процес, всеки взима уникално участие в него.
Емил Василев, китара: Текстовете се въртят около теми, които движат света – човешката злоба, суетата, мечтите и разбира се за най-силното чувство – любовта.

Мелодията идва спонтанно
Емил Василев, китара: Понякога се случва да изсвириш един риф и нещата се получават, други изискват по-специално внимание. Всяка песен се получава индивидуално. Случвало се е след изпълнение някой да ни каже „Наскоро се разделих с приятелката си и тази песен ме развълнува много, къде мога да я чуя” – това означава, че ние сме успели да постигнем целта си да докоснем човешката душа. Музиката ни е мелодична и ако след втория куплет хората започнат да си я припяват и тя е стигнала до сърцата им – то значи сме успели. Най-сложното в творческия процес е моментът, в който трябва всички да харесаме какво се е получило.
Къде виждат себе си Forgot The Ten след 10 години
Слави Георгиев, барабани: Два албума, турне и световна сцена.
Димитър Димитров, китара: Никога не ми е допадало „звездеенето” на някои колеги. В България всички можем да бъдем звезди, важно е да запазим себе си, защото няма никакво значение колко пари или слава имаш – всички сме хора. Ние сме тук и сме си същите!
Емил Василев, китара: За две години „Приказка”*, след десет години – история.

Изпълнителите обещават съвсем скоро да запишат своите парчета. Не скриват, че най-голямо удоволствие им носи контактът с публиката, а най-сладките плодове на усърдния им труд са реализираните събития. В дните на Рок феста – 15 и 16 юни, момчетата обещаха да разтърсят Шумен … и вече няма да е тихо…

*”Приказка” – хитов сингъл на Forgot The ten

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЖена е с опасност за живота след зверски побой от тийнейджър
Следваща статияОпцията „частна забавачка“ – 300 лева на месец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here