дом Култура ”Родни звуци” с концерт в Европейската столица на културата – Пловдив

”Родни звуци” с концерт в Европейската столица на културата – Пловдив

0
ДЯЛ

Смесен хор ”Родни звуци” към НЧ ”Добри Войников-1856” изнесе съвместен концерт с Камерен хор ”Иван Спасов” в залата на археологичен комплекс ”Малката базилика” в град Пловдив.
Събитието стана част от богатата програма от културни събития в рамките на инициативата ”Европейска столица на културата” Пловдив 2019.
Гостуването се осъществи по покана на камерен хор ”Иван Спасов” Пловдив, който се изяви пред шуменска публика през миналата година в рамките на честванията на 120 годишнината на Смесен хор ”Родни звуци” и представителите на хора бяха впечатлени от шуменското гостоприемство.
Пловдивчани и гости на града от всички краища на света имаха възможност да се насладят на изпълненията на двата хора в красивата зала на Малката базилика. Събитието беше интересно за любителите на хоровото изкуство в Пловдив и поради факта, че смесен хор ”Родни звуци” не се е изявявал повече от 50 години на пловдивска сцена
Под диригентството на Христо Атанасов шуменският хор с корепетитор Жанета Кацарова представи пред пловдивската публика разнообразен репертоар с произведения от различни стилове и епохи. Камерен хор ”Иван Спасов” с диригент Гергана Люцканова – Петрова демонстрира достиженията на пловдивската хорова школа.
Концертът завърши с бурни аплодисменти на публиката и пожелания за продължение на доброто сътрудничество между двата хора и нови успешни съвместни проекти.
Събитието се осъществи с подкрепата на фонд „Култура“ на Община Шумен и НЧ ”Д. Войников-1856”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлед резила 0:6 и расистките обиди, Бойко Борисов поиска оставката на Борислав Михайлов
Следваща статияПремиерът Бойко Борисов пристига днес в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here