дом Култура „Родни звуци“ пяха в Браила за 185-тата годишнина от рождението на Добри...

„Родни звуци“ пяха в Браила за 185-тата годишнина от рождението на Добри Войников

0
ДЯЛ

Препълнена с публика зала Браила посрещна известния шуменски хор „Родни звуци“, който съвсем наскоро отбеляза 120 години от създаването си. Бурни аплодисменти изпратиха от сцената нашите хористи. Концертът е първото събитие от многото, с които целият ноември ще премине под знака на годишнината на именития ни съгражданин Добри Войников. Мястото на концерта не е случайно, тъй като именно в Браила той разгръща немалка и значима част от своето творчество и разкрива енциклопедичния си талант. И именно на сцената на днешния театър „Мария Филоти“ поставя свои произведения. За това, че Войников е важен не само за българския, но и за румънския народ свидетелства фактът, че в момента едно от заглавията в афиша на браилския театър е именно „Криворазбраната Цивилизация“, текст еднакво актуален и в наши дни, както и през Възраждането.
Преди концерта приветствия поднесоха кметът на Браила Виорел Мариян Драгомир, заместник-кмета на община Шумен д-р Светлана Маркова и директорът на театър „Мария Филоти“ЛучианСабадос.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Алкомет“ отново с щедро дарение за МБАЛ-Шумен
Следваща статияРИОСВ-Шумен обяви благотворителен конкурс „ЕКО КОЛЕДА“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here