дом Общество РИОСВ Шумен кани общините да се включат в Европейската седмица на...

РИОСВ Шумен кани общините да се включат в Европейската седмица на мобилността

0
ДЯЛ

РИОСВ Шумен кани общините да се включат с инициативата Европейска седмица на мобилността (ЕСМ), която ще се сътои в периода 16-22 септември 2018 г. Кампанията насърчава местната власт да въвежда и подкрепя мерки за устойчив транспорт и приканва хората да опитат алтернативен начин на придвижване, различен от автомобилния, не на последно място представлява възможност за подобряване на качеството на въздуха, шумовото замърсяване и подобряване условията на средата.
Всяка година ЕСМ е насочена към определена тема, като през 2018 г. темата е „Мултимодалност“ под мотото „Комбинирай, движи си!“. Всеки град може да се включи в кампанията с различни дейности игри на открито, беседи и организиране на Ден без автомобили. За целта е необходимо да се затворят едно или няколко пространства, запазени за пешеходци, велосипедисти и обществен транспорт за най-малко един цял ден.
За участие в кампанията е необходимо да се направи регистрация до 16 септември на официалния сайт на кампанията https://www.mobilityweekbg.com.
През 2017 г. в кампанията се включиха чрез различни дейности общините Велики Преслав и Нови Пазар.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНов регистър ще обединява информацията за хората с увреждания
Следваща статияВнимание: Опасност от пожари!