дом Общество Рибар се отказа от трофеен улов, получи неочаквана награда

Рибар се отказа от трофеен улов, получи неочаквана награда

0
ДЯЛ

Рибар улови шаран с тегло близо 17 килограма във водите на язовир „Тича“. Късметлията обаче пуснал трофейния екземпляр обратно във водата. Жестът на Валери Димитров от Каспичан не останал незабелязан и днес той получи неочаквана награда, захранки и примамки на стойност 200 лева, от един от популярните риболовни магазини в Шумен.
През уикенда Валери заедно с приятели били на риболов на Ивановския ръкав на язовир „Тича“.

Късметлията имал слука и успял да извади тлъстия улов. Шаранът заковал стрелката на кантара точно на 16.700 килограма.
Валери Димитров по прякор Джонката, нямал регистрация във Фейсбук. Снимката с късметлийската риба в социалната мрежа била качена от негови приятели. Така на фотографията попаднали членове на Централна рибно-опазваща организация „Язовир Тича“.
„Още преди време бяхме обявили, че всеки рибар, който улови екземпляри от над 10 и над 15 килограма, но отново ги върне в язовира, ще получи награда. Интересното бе, че Валери дори не бе чувал за нашата инициатива. Остана изненадан и дори в началото отказа да получи наградата, но все пак го убедихме да я вземе. Наградата е и за приятелите на Валери. Получиха я заради отношението им към язовир „Тича“ и рибното богатство на водоема и защото имат различно от традиционното мислене“, разказа за 24shumen.com един от членовете на ЦРОО „Язовир Тича“ Боян Ганчев. Той доби известност с организираните от него доброволни акции срещу бракониери на язовир „Тича“ и кампании по почистване на бреговете на водоема.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменец отнесе акт за неносене на маска
Следваща статияМъж на 64 години е поредната жертва на COVID-19 в Шуменско, трима са приети за лечение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here