дом Общество РЗИ: Регистриран е случай на Лаймска борелиоза в Шумен

РЗИ: Регистриран е случай на Лаймска борелиоза в Шумен

0
ДЯЛ

Един случай на Лаймска борелиоза е регистриран в областния град през изминалата седмица. Общо 62 случая на остри заразни заболявания са регистрирали здравните инспектори на РЗИ – Шумен. От тях 36 са случаите на остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип.
Регистрирани са случаи на чревни инфекции от типа ентероколити – 19 случая срещу (6 за Шумен, по 2 случая в Нови пазар, Върбица и по 1 случай в Каспичан и селата Мадара, Ивански, Драгоево, Мировци, Върбак, Лятно, Браничево, Ясенково). Ротавирусен гастроентерит – 1 случай за Шумен.
По един случай са регистрирани и въздушно-капкови инфекции варицела, за село Църквица и туберколоза в село Зайчино ореше, и един случай на нервни инфекции за село Гусла.
Ухапаните от кучета са 2 случая в селата Кочово и Методиево.
Няма регистрирани случаи на скарлатина, паразитози, инфекции с множествен механизъм и сексуално предавани инфекции.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМинистър Румен Порожанов: Ореховите дървета край село Мараш са изсечени законосъобразно
Следваща статияЖестоки санкции: Вижте какво не трябва да носите, ако ще летувате в Гърция