дом Общество Отново случаи на ухапани от куче в Шуменско

Отново случаи на ухапани от куче в Шуменско

0
ДЯЛ

Общо 37 случая на остри заразни заболявания са регистрирали здравните инспектори към РЗИ Шумен за изминалата седмица. От тях 12 са случаите на остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип.
Регистрираните случаи са както следва: 19 регистрирани случаи на чревни инфекции от типа ентероколити – 6 случая в град Шумен, по 2 случая в Нови пазар и селата Долина, Марково, 1 случай в град Велики Преслав и селата Каменяк, Тушовица, Каравелово, Крива река, Лятно, Мировци. Ухапаните от куче случаи са 3 – 2 за град Шумен и 1 случай за село Лозево.
Регистрирани са единични случаи на салмонелоза – в село Ясенково, скарлатина – за град Каспичан, туберколоза – за село Развигорово.
Няма регистрирани случаи на колиентерит, въздушно-капкови инфекции, трансмисивни инфекции, паразитози, инфекции с множествен механизъм, невроинфекции, сексуално предавани инфекции.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБракониери с незаконна дървесина спретнаха среднощен екшън, задържаха ги
Следваща статияТече процедура за отчуждаване на имоти за изграждането на АМ „Хемус“