дом Здраве РЗИ: Водата е с повишена мътност, не е годна за пиене

РЗИ: Водата е с повишена мътност, не е годна за пиене

0
ДЯЛ
Снимката е направена в квартал "Добруджа"

РЗИ констатира завишаване на завишаване стойностите на показател „мътност” в питейната вода на Шумен, които са над обичайните приемливи за потребителите. Не се установяват други отклонения от здравните норми по изследваните физикохимични и микробиологични показатели. Това е резултатът от проведения мониторинг на 27 февруари.
В пунктовете, от които е взета водата е отчетено наличие на остатъчен свободен хлор, съответстващо на нормативните изисквания.
От страна на РЗИ – Шумен е засилен контрола над дезинфекцията на водата, подавана от „ВиК – Шумен“ ООД. Ежедневно в лабораторията на инспекцията ще се следят промените в показател мътност, остатъчен свободен хлор и микробиологичните показатели.
Инспекцията препоръчва, водата в населените места, водоснабдявани от язовир „Тича” (гр. Шумен, гр. В. Преслав, с. П. Волов, с. Белокопитово и с. Дибич) да не се ползва за пиене.
Актуална информация за качеството на питейната вода в зона на водоснабдяване язовир „Тича” ще бъде публикувана ежедневно на сайта на РЗИ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБез бедстващи хора в областта, няма и населени места без ток и вода
Следваща статияПожарникари гасиха пламнали комини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here