дом Общество Решение на МС: Спешен ремонт за 8 язовира в Шуменска област

Решение на МС: Спешен ремонт за 8 язовира в Шуменска област

0
ДЯЛ

На 8 язовира от общо 159 водоема в Шуменска област трябва да бъде извършен спешен ремонт, става ясно от решение на Министерски съвет от месец юли. В страната от ремонт се нуждаят 858 язовира. Проблемните водоеми в региона са в общините Шумен -4, Върбица – 3 и Хитрино.
При проверка от експерти е установено, че язовирът до село Костена река, с обем 23 хил.куб. м има затлачена входна шахта. В яз.“Царев брод“ е демонтиран спирателния кран и не са взети мерки за отстраняването на проблема.
При най-големият- яз. „Дибич“, с обем 371 хил. куб.м , е запушена входната шахта на основния изпускател.
В община Върбица, според решението, за ремонтиране са 3 водоема. В село Иваново е установено, че язовирът е с липсващ спирателен кран. Затлачена е и входната шахта.
В село Бяла река проблемът е в затлачената от растителност входна шахта.
По-леки ремонтни дейности предстоят по водоема в село Байково, община Хитрино. Тук е демонтиран спирателният кран и е недостатъчен профилът на преливника.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПромени в Закона за авторското право дават възможност на незрящи да четат
Следваща статияМлада жена намери и върна чанта с пари и лични документи